artikler

ARTIKLER, Inspiration

Luk Dagslyset Ind I Boligen



Vinduer anvendes i stor udstrækning til at udsmykke bygningerne, men ikke desto mindre er vinduernes primære funktion at lukke dagslyset ind i husets indre og skabe et behageligt indeklima.
Denne artikel vil kortfattet beskrive nogle af de forhold vi arkitekter tager i betragtning når vinduerne, rummene og facaderne formes.

Køkkenet- Boligens Hjerte

Luk Dagslyset Ind I Boligen



Køkkenet er et af de rum, som i boligen, har ændret sig mest over de sidste 50 år. Fra at være et mindre rum, placeret lidt væk fra spise- og opholdsstue – til det vi kender i dag som køkken-/alrummet, hvor køkken og spisestuen er smeltet sammen og blevet til husets primære rum hvor livet udspiller sig, samtidig med at måltiderne kan klargøres.

ARTIKLER, Boligforbedringer

Gør Din Bolig Forårsklar



Mange har en rutine der omfatter at haven gøres klar til de mange timers ophold i det fri, men desværre ser vi at vores huses vedligeholdelse bliver overset med skader til følge.
Med denne artikel ønsker vi at skabe en enkel tilgang til det at vedligeholde huset, med håb om at det bliver en fast del af rutinen, lad os starte med en tur rundt om huset.

ARTIKLER, Boligforbedringer

Husk
Kvaliteten



Går vi en menneskealder tilbage i tiden var udbuddet af byggematerialer ganske begrænset. Ser man bort fra lokale byggeskikke, blev så godt som alle huse bygget op af mursten, teglsten på taget og træ til de indvendige konstruktioner som etageadskillelser, tag, gulve mv. Valget var ikke så svært og materialerne var gennemprøvet.
Går man en tur i et velrenommeret byggemarked i dag er det tydeligt at situationen har ændret sig. Der findes et utal af forskellige byggematerialer som ifølge producenterne ”kan det hele” og valget bliver hurtigt svært.

ARTIKLER, Boligforbedringer

Energiforbederinger til boligen



Vi oplever tit, at private, som rådspørger os, er forvirrede når det kommer til energiforbedringer, for blikkenslageren foreslår et jordvarmeanlæg, tømreren at vinduerne udskiftes, mureren at facaden bør efterisoleres, og elektrikeren at alle lyskilder skal udskiftes til lavenergi.
Spørgsmålet er derfor – hvad skal man vælge?

ARTIKLER, Video

Hvorfor vælge en arkitekt til at designe jeres nye bolig?



Hvad kan en arkitekt?
Det store udbud af typehuse og deres fremstormende markedsføring rejser spørgsmålet om hvorfor vil det være en fordel at få jeres nye bolig tegnet af en arkitekt.